Poradenstvo, podpora a aktuálne
informácie pre každý bytový a rodinný dom

 

Tlačové správy

Správa domu? Žiadny problém!

Staňte sa pridruženým členom občianskeho združenia Pre náš dom a správa bytového domu už pre vás nebude žiadny problém. Ponúkame vám pomocnú ruku v oblasti zvyšovania kvality bývania.

Celá TS

Smart ENERGY

Smart energy bude jednou z priorít predsedníctva SR v EÚ

Smart energy je jednou z čiastkových tém v rámci vznikajúceho konceptu Smart Industry, ku ktorému MH SR zriadilo platformu, zloženú tak zo zástupcov súkromného ako aj akademického a VaV sektora.

 

V Bratislave sa 29. januára 2016 konal okrúhly stôl na tému Smart Energy, ktorý otvoril minister hospodárstva Vazil Hudák a s úvodným príhovorom vystúpil aj eurokomisár Maroš Šefčovič.

Úlohou platformy je bližšie definovanie vízie a strategického zamerania Smart Energy vrátane navrhnutia spôsobov financovania a analýzy prostredia. Výstupy platformy budú priebežne prezentované a konzultované na podujatiach slovenského, ale aj európskeho významu, akým je napríklad pripravovaná konferencia k SET Plánu. Počas okrúhleho stola je prezentovaná aj idea Smart Energy v slovenských podmienkach.

"Chceme, aby sa táto záležitosť potenciálne stala jednou z priorít pre slovenské predsedníctvo v rámci EÚ, v druhej polovici tohto roka. Sme v podstate na začiatku cesty. Smart energy je nová téma nielen pre Slovensko, ale aj pre Európu. Ide nám o naštartovanie platformy pre Smart energy. Chceme, aby sa postupne začal vytvárať systém vzťahov, spolupráce, jednak vo výskume, ale aj v prepojení na kľúčových hráčov rámci ekonomiky," poznamenal minister Vazil Hudák.

Viac sa môžete dočítať TU na stránkách MINISTRERSTVA HOSPODÁRSTVA.

Posledná úprava (Pondelok, 01 Február 2016 10:23)

 
PND TV
Odporúčame

facebook logo-youtube


 


termovizie banner 1 20150409 1884119836