Poradenstvo, podpora a aktuálne
informácie pre každý bytový a rodinný dom

 

Tlačové správy

Správa domu? Žiadny problém!

Staňte sa pridruženým členom občianskeho združenia Pre náš dom a správa bytového domu už pre vás nebude žiadny problém. Ponúkame vám pomocnú ruku v oblasti zvyšovania kvality bývania.

Celá TS

Články

Ako šetriť vodu v domácnosti?

Šetriť vodu sa dá viacerými spôsobmi, ktoré sa dajú navzájom kombinovať či dopĺňať. Okrem technických riešení pomocou systému recyklácie sivej či dažďovej vody, existujú aj drobné úpravy priamo v domácnosti, ktoré ušetria nemalé peniaze.

Ako šetriť vodu?

 

Ako znížiť náklady na vodné a stočné?

Nadmerný odber vody, nedostatok zrážok a nevhodné hospodárenie s pôdou spôsobujú stále väčší nedostatok vody na Slovensku. Svetová zdravotnícka organizácia predpovedá, že v roku 2025 bude polovica svetovej populácie postihnutá nedostatkom pitnej vody. V slovenských domácnostiach sa pritom štvrtina pitnej vody používa zbytočne na splachovanie či polievanie zelene v okolí domu, pričom k týmto účelom je možné rovnako efektívne využívať aj vodu, ktorá je mierne znečistená.Riešením je recyklácia sivej či dažďovej vody. Zrecyklovaná pitná, ako aj odpadná voda, je tak ďalšou možnou položkou v nákladoch obytných budov, na ktorej sa dá ušetriť.

Nižšie náklady na vodné a stočné

 

Tepelná izolácia strechy zabráni premrznutiu budovy

Správna technická realizácia zateplenia strechy je jedným z dôležitých faktorov zabezpečenia objektu proti tepelným stratám a nastoleniu správnej vnútornej teploty podkrovia v letnom a zimnom období. Nekvalitne zrealizované zateplenie strechy sa v letných mesiacoch vyznačuje zbytočne vysokou teplotou v podkroví  a naopak tepelnými stratami a nízkou teplotou v podkroví v zime.

Posledná úprava (Utorok, 12 Február 2019 10:05)

Tepelná izolácia strechy

 

Ako pomôcť vtákom a netopierom na budovách

Pomocou hniezdnych búdok je možné podporiť populácie živočíchov ale aj nahradiť hniezdiská, ktoré zanikajú napr. rekonštrukciou budovy. Na budovách bez primeranej starostlivosti vznikali v minulosti rôzne otvory, dutiny a štrbiny, ktoré boli osídlené druhmi špecializujúcimi sa na ľudské sídla. V súčasnosti množstvo budov prechádza rekonštrukciou. Vždy je potrebné pokúsiť sa zachovať pôvodné hniezdiská či úkryty, pretože dážďovníky aj netopiere sú silne tradičné – viazané na svoje konkrétne miesto. Búdky však môžu niekedy ponúknuť štandardnejší priestor a podmienky - napr. v panelákoch, kde dažďovníky hniezdia aj v niekoľko centimetrových štrbinách. Tiež môžu vyriešiť problémy, ktoré spôsobovalo pôvodné hniezdo, presunom hniezdiska na vhodné miesto na budove. Možností je viacero, prispieť môže každý.

Ako pomôcť vtákom

 
PND TV
Odporúčame

facebook logo-youtube


 


termovizie banner 1 20150409 1884119836