Poradenstvo, podpora a aktuálne
informácie pre každý bytový a rodinný dom

 

Tlačové správy

Správa domu? Žiadny problém!

Staňte sa pridruženým členom občianskeho združenia Pre náš dom a správa bytového domu už pre vás nebude žiadny problém. Ponúkame vám pomocnú ruku v oblasti zvyšovania kvality bývania.

Celá TS

7 tipov ako môžete šetriť energiou


 HOSPODÁRNEJŠIE ZAOBCHÁDZANIE S TEPELNOU ENERGOU A VODOU

teplo-topeni-clone 1-clone_dotyk-640

  1. Keď zatiahnete po zotmení závesyzáclony, nechajte vykurovacie telesá voľne prístupné. Dlhé závesy, záclony a nábytky, ktoré sa nachádzajú pred vykurovacími telesami, zabraňujú odovzdávaniu tepla do miestnosti. Následok: zvýšenie spotreby energie o 10% až 20%.
  1. Vetrajte pravidelne, krátko, intenzívne pri dokorán otvorených oknách (ideálne 5 – 10 minútový prievan). Spotrebovaný vzduch sa rýchlejšie vymení za čerstvý, ktorý sa ľahšie zohreje. Pri vetraní uzavrite termoregulačný ventil. Pri dlhom vetraní neustále uniká teplý vzduch, termoregulačný ventil sa naplno otvorí, čo má za následok veľký únik teplazvýšenú spotrebu energie. Slabé miesta pre tepelné straty sú okná a dvere, preto utesnite všetky škáry.
  2. Správnym používaním termoregulačných ventilov môžete ušetriť ročne 20% až 30% tepelnej energie. Pamätajte, že každý znížený stupeň teplotymiestnosti ušetrí cca 6% vykurovacích nákladov.
  3. Nesušte bielizeň na vykurovacích telesách, pretože pôsobí ako izolácia. Teplotamiestnosti klesne, otvorí sa termoregulačný ventil a spotrebujete viac energie na vykurovanie.
  4. Pitná voda je vzácnadnes aj drahá. Kvapkajúci vodovod spotrebuje až 10 l vody za deň.
  5. Kúpeľ vo vani je trikrát drahší, ako šesťminútové sprchovanie. Vo vlastnom záujem sledujte pravidelne spotrebu teplejstudenej vody.

Zdroj: www.techem.sk

 

 
PND TV
Odporúčame

facebook logo-youtube


 


termovizie banner 1 20150409 1884119836