Poradenstvo, podpora a aktuálne
informácie pre každý bytový a rodinný dom

 

Tlačové správy

Správa domu? Žiadny problém!

Staňte sa pridruženým členom občianskeho združenia Pre náš dom a správa bytového domu už pre vás nebude žiadny problém. Ponúkame vám pomocnú ruku v oblasti zvyšovania kvality bývania.

Celá TS

Guardian Glass - súťaž

20. 9. 2016|

Spoločnosť Guardian Glass vyhlasuje víťazov peňažnej ceny v súťaži Guardian Student Design Challenge 2016

Predstavenie nápadov interiérového použitia antireflexného skla v obytnom, pracovnom, kultúrnom a voľnočasovom prostredí


Bertrange, Luxembursko, 20. septembra 2016 – Dnes boli na tlačovej konferencii počas výstavy glasstec v nemeckom Düsseldorfe vyhlásení víťazi peňažnej ceny v súťaži Guardian Student Design Challenge 2016. Súťaž nabádala študentov dizajnu, aby navrhli a vypracovali nápady interiérového použitia antireflexného skla Guardian Clarity™ v obytnom, pracovnom, kultúrnom alebo voľnočasovom prostredí.

Víťazi:
•    Prvú cenu v sume 10 000 € získali Angelo Blythe a Anastasia Tasoula Kontzes za návrh vyhliadkovej lode „Guardian Clarity Sightseeing Boat“.
•    Druhá cena v sume 5 000 € bola pridelená Simonovi Seidlovi za návrh priečky „Glass Partition“.
•    Tretiu cenu v sume 2 500 € vyhral Emanuel Etzersdorfer a Felix Stadie s projektom sklenených hodín „tme. Glass clock.“

Výhercov peňažných cien vybrala porota zložená z medzinárodných odborníkov podľa nasledujúcich kritérií: stupeň inovácií, funkčnosť, použitie skla Guardian Clarity, estetický dôraz, používateľská hodnota a potenciál realizácie.

Podľa poroty „víťazný návrh dokonale využíva antireflexné vlastnosti skla Clarity, pričom poskytuje skutočné výhody pre cestujúcich na vyhliadkovej lodi. Profesionálna prezentácia jasne dokazuje, že dizajnéri Angelo Blythe a Anastasia Tasoula Kontzes tvrdo pracovali na tom, aby skutočne pochopili, aké vlastnosti dané sklo poskytuje. Návrh priečky, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, ponúka dokonalú kombináciu neviditeľnosti a funkcie. Obytné priestory sú stále menšie a stiesnenejšie, takže toto riešenie je praktické a zároveň nie je silené. Výborný koncept použitia skla Clarity v domácnosti. Koncept sklenených hodín je dobre premyslený a kombinuje rôzne úrovne odrazu svetla, pričom prichádza s novým spôsobom zobrazenia času jedinečným štýlom.“

Členmi poroty pre Guardian Student Design Challenge 2016 boli Andreas Meyer (Scholl glass GmbH, Nemecko), Emily Martin (FX Magazine, Veľká Británia) a architektka Giovanna Latis (Studio d’Architettura aMDL, Taliansko). Členovia poroty za spoločnosť Guardian Glass zahŕňali Andrása Kovácsa (produktového manažéra) a Dimosthenisa Liourisa (manažéra Centra technického poradenstva).

Architektka Giovanna Latis poznamenala: „Súťaže vždy ponúkajú výbornú príležitosť experimentovať s novými nápadmi. Súčasné chápanie použitia skla v architektúre a produktovom dizajne ako povinného prvku malo za následok zaujímavé riešenia, kde sklo poskytuje pridanú funkčnosť a nepoužíva sa iba ako ochrana proti zlému počasiu. Účastníci pozdvihli flexibilitu skla na vyššiu úroveň – urobili z neho materiál s mnohými vlastnosťami.“

P. Andreas Meyer povedal: „Bolo fascinujúce vidieť veľkú škálu rôznych návrhov - niektoré veľmi realistické a praktické, iné viac futuristické a tvorivé.“ Dodal: „Posudzovanie týchto kreatívnych projektov som si mimoriadne užil. Prajem všetko najlepšie do budúcnosti všetkým študentom, ktorí pracovali na danej výzve. Dúfam, že sa budú naďalej osobne rozvíjať v oblasti podnikania so sklom, aby pomohli vytvárať budúcnosť.“

Koncepty víťazných návrhov je možné vidieť na stanovisku spoločnosti Guardian Glass v hale 10, stánok A28 na výstave Glasstec (20. – 23. septembra 2016, Düsseldorf, Nemecko). Pre ďalšie informácie navštívte www.guardianglasstec.com.

Pre viac informácií o konceptoch víťazných návrhov a samotnej súťaži navštívte guardiandesignchallenge.com - webovú stránku, ktoré sa venuje návrhárskej súťaži.

 

Prvú cenu získali Angelo Blythe a Anastasia Tasoula Kontzes za návrh vyhliadkovej lode „Guardian Clarity Sightseeing Boat“.
(Fotografie Guardian Industries Corp., GRDPR108)


O spoločnosti Guardian Industries Corp.:
Guardian Industries Corp. je celosvetová diverzifikovaná súkromná spoločnosť so sídlom v Auburn Hills v Michigane. Guardian a jej skupina spoločností zamestnáva 17 000 ľudí a prevádzkuje zariadenia v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Afrike, na Strednom Východe a v Ázii a jej víziou je vytvárať hodnotu pre zákazníkov a spoločnosť prostredníctvom neustálych inovácií s použitím menšieho množstva zdrojov. Spoločnosť Guardian Glass je popredným medzinárodným výrobcom produktov z plaveného skla, sklenených produktov s pridanou hodnotou a prefabrikovaných sklenených produktov a riešení, založených na uplatnení technického skla v architektúre, bytovom segmente, interiéri a doprave. Spoločnosť SRG Global je jedným z celosvetovo najväčších výrobcov zdokonalených a vysokohodnotných náterov na plasty pre automobilový priemysel, odvetvie nákladných automobilov a spotrebného tovaru, ktorý poskytuje riešenia zabezpečujúce lepšiu trvácnosť povrchov, konštrukčnú integritu, funkčnosť, energetickú účinnosť vozidiel a pružnosť dizajnu. Spoločnosť Guardian Building Products je popredným distribútorom špeciálnych stavebných produktov so sídlom v USA. Navštívte stránku www.guardian.com.

V prípade otázok prosím kontaktujte:

Česká republika/Slovenská republika
PRAM Consulting
Michaela Ivaničová
Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.
Tel.: +421 259 396 160

 
PND TV
Odporúčame

facebook logo-youtube


 


termovizie banner 1 20150409 1884119836